Terzi – Netflix

Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Şifanur Gül ve Olgun Şimşek gibi önemli isimlerin yer aldığı Netflix’in yeni dizisi Terzi 2 Mayıs’ta yayımlanmaya başladı. Henüz tamamını izlememiş olsam da beş bölümünü izledim.

Şimdilik toplam 7 bölüm yayımlandı ve her bölüm ortalama 45 dk. Gerçek bir hikayeden uyarlanan dizinin öyküsü Gülseren Budayıcıoğlu’na ait. Dizinin yönetmeni ise Cem Karcı.

Çağatay Ulusoy’un canlandırdığı Peyami karakteri çok ünlü bir terzidir. Karslı bir ailenin çocuğu olan Peyami’nin babası zihinsel engelli olduğundan Peyami’ye büyükbabası babalık yapmıştır. Babasından kaçan Peyami yıllardır geçmişinden uzak bir şekilde İstanbul’da yaşamaktadır. Büyükbabası ölünce tüm aile, babası dahil, İstanbul’a yanına taşınır. Peyami’nin en yakın arkadaşı sorunlu çocuk Dimitri’yi ise Salih Bademci canlandırıyor. Esvet annesinin planları neticesinde teyzesinin oğlu Dimitri ile istemediği bir evlilik arifesindedir. Bu evlilikten kaçan Esvet, kendini henüz hiç görmeyen Peyami’nin hayatına farklı bir isimle girer ve Peyami’nin babası Mustafa’nın bakıcısı olur.

Öncelikle, Olgun Şimşek ‘in Mustafa karakterine hayat vermesi dizinin altın tacı olmuş; muhteşem bir oyunculuk. Oynadığı her karakteri resmen yaşatan Olgun Şimşek ‘i izlemek bu diziye başlamak için başlı başına bir sebep. Çağatay Ulusoy’un mimiksiz ama ses tonuyla canlandırdığı Peyami’yi kendisine çok yakıştırdım. Salih Bademci ‘yi görünce yine hangi kadın tarafından istenmiyor acaba diye bir düşündüm, ki haklı da çıktım. Artık bu adama başka bir kader çizin yahu 🙂 Şifanur Gül ise benim gözümde hep ağlayan karakterlerin kadını, o yüzden bahtsız Esvet tam ona uygun bir rol olmuş.

Kısacası muhteşem bir Olgun Şimşek performansı, mimiksiz ama muhteşem çocuk Çağatay Ulusoy’u ve istenmeyen aşık Salih Bademci ‘yi izlemek hoşuma gitti. Daha sonra dizi hakkında spoiler içeren bir yazı daha gelebilir, bekleyiniz.

Terzi isimli diziyi izleyenlerden de ayrıca yorum bekliyorum, bakalım siz neler düşündünüz?

İyi seyirler 🙂

Yorum bırakın